Tento velice zdravý vegetariánský recept určitě stojí za ochutnání. Plusové body získává Quinoa za bohatý zdroj bílkovin a vlákniny a navíc obsahuje některé základní aminokyseliny, což ocení hlavně vegetariáni. Quinoa je navíc přirozeně bez lepku.
Tento velice zdravý vegetariánský recept určitě stojí za ochutnání. Plusové body získává Quinoa za bohatý zdroj bílkovin a vlákniny a navíc obsahuje některé základní aminokyseliny, což ocení hlavně vegetariáni. Quinoa je navíc přirozeně bez lepku.
Quinou (merlík chillský) několikrát propláchneme vroucí vodou a poté vaříme ve 2,5x větším množství vody (cca 14-17min). Až potom osolíme
Mezitím si očistíme zeleninu, nakrájíme na větší kusy a pečeme na pečícím papíře a pokapanou lžící oleje v předehřáté troubě při 200°několik minut.
Smícháme s quinoou a čerstvými bylinkami (např. petžel, koriandr, bazalka) a podáváme.