Základem tohoto koláče je polenta, která je zdravá a stejně jako ostatní ingredience i bez lepku. Absenci masa pak ocení hlavně vegetariáni.
Základem tohoto koláče je polenta, která je zdravá a stejně jako ostatní ingredience i bez lepku. Absenci masa pak ocení hlavně vegetariáni.
Kukuřičnou polentu pomalu vmícháme do osolené vody (v poměru 1:1).
Poté přiléváme mléko a za stálého míchání na mírném plameni vaříme asi 5 minut do husté kaše.
Touto kaší vyložíme máslem vymazanou koláčovou formu, na kterou nalijeme směs 2 rozšlehaných vajec se zakysanou smetanou a na hrubo nastrouhanou goudou.
Poklademe plátky cukety, nastrouhanou mrkví a na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.
Zeleninu dle chuti dosolíme (nemusí být), posypeme sušenou petrželkou a chilli kořením.
Pečeme v předehřáté troubě při 220°C asi půl hodiny.